סיור בעיר העתיקה.
מרכז המבקרים "באר אברהם" – דרך חברון.
"באר אברהם" – באר עתיקה של מאות שנים, במפגש הרחובות קק"ל ודרך חברון, בחצר
שלפי המסורת זהו המקום בו חפר אברהם אבינו את הבאר, השופעת מי תהום גם בימינו.
באתר הבאר שוחזר גלגל מים עם בריכה קטנה אליה נשאבים המים. בכניסה המערבית של החצר צומח עץ אשל המזכיר את האשל שאברהם נטע במקום.
——————–
פרטים: https://www.tayarutdarom.net
דרושים אנשי מכירות לפורטל "תיירות דרום" לטל: 0722322077
בית האמנים בנגב- דרך האבות
55
"בית האמנים בנגב" – מבנה בעל שבעה אולמות תצוגה, משמש כמוזיאון-סטודיו בו מוצגות יצירותיהם של אמנים תושבי באר שבע והנגב, יהודים ובדואים, המייצגים את כל קשת היצירה בנגב. הבניין נבנה בתקופת המנדט הבריטי ושוכן ברחוב האבות 55 בפינת רח' ההגנה בבניין מוצגות ונמכרות יצירות אמני הנגב.
—————-
צילום בית האמנים בנגב.
"שער לנגב" – רחוב ההגנה 30
"שער לנגב" – מבנה היסטורי מתקופת המנדט הבריטי, משמש כיום כמרכז הסברה ושיווק של באר שבע והנגב ומוקד תכנים של ההתיישבות בנגב. הבניין שוכן מול בית האמנים, ברחוב ההגנה 30 בפינת רח' נגבה.
——————
הסראייה – רחוב הרצל
הסראייה – מבנה ציבורי ברחוב הרצל, שימש כבית הממשל בנגב עוד בתקופת השלטון התורקי. הקאימקאם התורקי ( דומה לממונה על המחוז בימינו) שלט ממבנה זה על כל הנגב. סגנון בנייתו אופייני למבנה ציבור מתופת התורקים. הבריטים הוסיפו בנייה כתחנת משטרה סביב מבנה הסראייה. המבנה משמש כיום את תחנת משטרה באר שבע.
——————
בית עארף אל עארף – רחוב העצמאות
עארף אל עארף היסטוריון ואיש עסקים, כיהן כמושל באר שבע בתקופת המנדאט הבריטי.
הבניין משמש כיום כבניין משרדים. הבניין הבנוי אבן מיוחדת מחברון שוכן ברחוב העצמאות פינת רחוב הרצל..
——————
גן אלנבי – רחוב העצמאות
ברחוב העצמאות פינת רחוב הרצל נמצא גן ציבורי, הנחשב לאחד מהגנים הציבורים הותיקים בארץ.הגן פותח משנת 1906 על ידי התורקים. עם הכיבוש הבריטי הוקם במרכז הגן אתר זיכרון לכבוד גנרל אלנבי. במרד הערבי הגדול (1938) נותץ הפסל של אלנבי והפסל שוקם מחדש בימי המנדט הבריטי.
——————
מוזיאון הנגב לאמנויות – רחוב העצמאות 60
קומפלקס מוזיאון הנגב, ברחוב העצמאות כולל שני מבנים מהתקופה העות'מאנית, שאחד שימש כבית המושל והשני – שימש כמסגד בתקופה התורקית. שני המבנים עברו שיחזור ושיפוץ על ידי עיריית באר שבע. מה שהיה בית המושל הפך למוזיאון הנגב לאמנות ומציג תערוכות מתחלפות.
—————–
"מדערום" – רחוב העצמאות
"מדערום" (פרושו – בית ספר לילדי השיחים הבדואים) שוכן ברחוב העצמאות ובלחמת העולם הראשונה שימש כבית חולים. לאחר מלחמת העצמאות ב-1948 הוסב המקום לשמש כ"בית החייל" ועתיד להיות חלק מפארק המדע לנוער בבאר שבע.
——————
בית הקברות הבריטי – רחוב העצמאות
בית הקברות לחיילים בריטיים שנפלו בקרבות מלחמת העולם הראשונה.בית הקברות ובו 1239 קברים, מטופח תמיד משתרע עד רחוב עלי דיוויס .בין הקבורים שם גם חייל יהודי.
—————–
תחנת הרכבת התורכית – שדרות טוביהו
תחנת הרכבת התורכית שהוקמה ב-1915, שוכנת בשדרות טוביהו. התורקים סללו מסילות ברזל שעברה את באר שבע בעיצומה של מלחמת העולם הראשונה. באר שבע שמשה כתחנה מרכזית של מסילת הרכבת. הבריטים סגרו ב-1927 את התחנה והבניין שימש כבניין המינהלה הבריטית. בחזית הבניין – היה ביתו של מנהל התחנה וכשנסגרה התחנה הפך הבניין למגורי הממשל הבריטי.
——————
יד לחייל התורכי – האובליסק התורקי – מתחם תחנת הרכבת התורקית
במתחם תחנת הרכבת התורקית, ברחבת אתא טורק, הוצב אובליסק תורקי לכבודם של החיילים התורקים שנפלו בקרבות מלחמת העולם הראשונה בבאר שבע וסביבתה.
————– רטים: https://www.tayarutdarom.net
דרושים אנשי מכירות לפורטל "תיירות דרום" לטל: 0722322077