התכנית תציב סטנדרט אחיד לקידום קיימות עירונית ותספק כלים להתמודדות עם מגוון האתגרים הסביבתיים, החברתיים והכלכליים שמציבות מגמות גידול האוכלוסייה, העלייה בצפיפות, בגודש ובזיהום האוויר
ראש העיר בפועל, תומר גלאם, חתם אמש על הצטרפותה של אשקלון לתוכנית 'ברית ערים לאיכות חיים וסביבה' של פורום ה-15 (פורום הערים העצמאיות בישראל). לתוכנית שותפות גם הערים תל אביב, רמת גן, ראשון לציון, באר שבע, רעננה, רחובות, אשדוד, גבעתיים, הרצליה, חדרה, חולון, חיפה, כפר-סבא, נתניה ופתח תקוה.
טקס החתימה נערך בנוכחות סגן ראש העיר הממונה על איכות הסביבה, יורם שפר, השר להגנת הסביבה, זאב אלקין, סגן שר הפנים, וראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס ואורחים נוספים.
כתב "תיירות דרום" מציין כי התכנית מבוססת על חזון הקיימות העירונית – קידום איכות החיים והסביבה בעיר, באופן שעונה על צורכי ההווה, בלי לפגוע ביכולתם של הדורות הבאים לספק את צרכייהם. מטרת התכנית היא להציב סטנדרט אחיד לקידום קיימות עירונית ולספק בידיהן כלים להתמודדות עם מגוון האתגרים הסביבתיים, החברתיים והכלכליים שמציבות בפניהן מגמות גידול האוכלוסייה, העלייה בצפיפות, בגודש ובזיהום האוויר. התכנית תתרום לטיפוח עירוניות חיה ומשגשגת, שתעצים את הקהילה העירונית ותעודד את התושבים לצאת לרחובות ולגנים, להיפגש אלו עם אלו וליהנות מחיי פנאי איכותיים בעיר.
השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין אמר באירוע: "בשלוש השנים האחרונות, המשרד להגנת הסביבה השקיע יחד עם שותפינו מעל מיליארד שקל בפרויקטים של השלטון המקומי ובין היתר בעיריות החברות בפורום ה-15. רק הבוקר חתמתי על תקנות לצמצום זיהום מרכבי דיזל ישנים.
רון חולדאי, יו"ר פורום ה-15 וראש עיריית תל אביב-יפו: "בישראל, בה למעלה מ-90% מהאוכלוסייה מתגוררת ביישובים עירוניים, הערים עומדות בחזית ההתמודדות עם האתגרים החברתיים, הסביבתיים והכלכליים. אתגרים אלה רק ילכו ויתגברו עם הגידול חסר התקדים באוכלוסיית ישראל, שצפויה להכפיל את עצמה ב-30 השנים הקרובות. לאור זאת, מוטלת על ראשי הערים ומנהלי המנגנון העירוני החובה לפעול ביעילות ובאחריות למען שיפור איכות החיים ואיכות סביבת המגורים של התושבים
עו"ד איתן אטיה, מנכ"ל פורום ה-15: "תכנית ברית ערים לאיכות חיים וסביבה תציג סטנדרט אחיד לערים הגדולות בישראל לקידום קיימות עירונית. התכנית תספק בידי העיריות כלים להתמודדות עם מגוון האתגרים הסביבתיים, החברתיים והכלכליים שמציבות בפניהן מגמות גידול האוכלוסייה, העלייה בצפיפות, בגודש ובזיהום האוויר."
העיריות שהצטרפו לתכנית מתחייבות לשורה ארוכה של צעדים שמטרתן לקדם עירוניות, קיימות ואיכות סביבה בששה תחומי פעילות: אנרגיה ובנייה, תחבורה בעיר, פסולת וצריכה, המרחב העירוני, ניהול בר-קיימא של העירייה וכן חיזוק הקהילה והכלכלה המקומית והנעת שינוי בקרב התושבים.
——
המידע והצילומים נמסרו מאגף הדוברות בעירייה