זו השנה השביעית שפרויקט 'שבט אחים' יוצא לדרך בחמישה בתי ספר בעיר אשקלון ומקדם תכנית שנתית לשיפור הקשר בין התלמידים מבולטימור לעם היהודי ולישראל
פרויקט ׳שבט אחים׳, הינו פרויקט משותף לסוכנות היהודית, עיריית אשקלון ושותפתה עיריית בולטימור. במסגרת הפרויקט, חמישה בתי ספר יסודיים ותיכונים מאשקלון מצוותים לחמישה בתי ספר יהודיים בבולטימור לתוכנית תלת שנתית. במהלך הפרויקט התלמידים וצוות בית הספר לומדים להכיר אחד את השני ולהכיר את הקהילה המקבילה. בשנה השלישית בתי הספר התאומים מקדישים את השנה לתכנון פרויקט משותף עליו עובדים לאורך כל שנת הלימודים.
הכרה בשותפות הגורל וחיזוק האמונה בעם היהודי, הובילה ליצירת שותפות הקיימת כבר למעלה מעשור בין עיריית אשקלון לעיריית בולטימור. החזון המשותף של העצמת הזהות היהודית יצרה שותפות בין הערים על מגוון פרויקטים השמים במרכז ערכים של אהבת ארץ ישראל והעם היהודי, העצמת הזהות היהודית, מצוינות, שיתוף פעולה וידידות.
כתב פורטל "תיירות דרום" מציין כי בחודש מרץ האחרון כאשר כל העולם ניסה להסתגל למציאות החדשה בעקבות מגפת הקורונה, העבודה על הפרויקטים המשותפים נמשכה ביתר שאת על ידי למידה מרוחק. בשבוע שעבר נפגשו נציגים מהפרויקט ומהשותפות כדי להציג לראש העיר, תומר גלאם, את התוצרים ולספר שלמרות מגפת הקורונה הקשר עם החברים מעבר לים נשמר ואף התחזק.
אסתי דעי, רכזת הפרויקט, אביה זבולון, אלין פנחס, תלמידי בית ספר מדעים, תלמידי בית הספר לאומניות, הביאו איתם את התוצרים של השנה: הגדה לפסח, ספר – "אני, המקום שלי ודמות ההשראה שלי", קלפי שיח למפגשים משפחתיים וערכת משחקים סביב מנהגים יהודים. אף נערכה תערוכה וירטואלית של תמונות משתי הקהילות. כל הערכות והחומרים הופקו גם באנגלית.
ראש העיר, תומר גלאם קיבל את התוצרים של התלמידים והתרשם מההשקעה, האיכות והרעיונות. "חשוב מאד בעיקר בזמן שהעולם כולו מתמודד עם משבר הקורונה לשמור ולחזק את הקשרים בין הקהילות. המשחקים המקוריים שעיצבתם יכולים לשמש ללימוד אנגלית בבתי הספר ולשפר את רמת השיח באנגלית של התלמידים".
מנהלת השותפות, סיגל אריאלי: "כבר חודשים ארוכים שבשל הקורונה אין לנו אפשרות לקיים מפגשים אמתיים בין אנשי אשקלון לאנשי בולטימור. פרויקט כמו זה , שימר את הקשר כדי שביום שאחרי הקורונה נוכל לחזור למה שהיה לפני".
מרכזת הפרויקט, אסתי דעי מורה לאנגלית בבית ספר מדעים: "זוהי אחת מתוכניות הדגל בתאומות בתי הספר והיא מובילה את התלמידים לחיזוק הזהות היהודית, לשיפור השפה ולפיתוח קשרים עם תלמידים מעבר לים. גאווה גדולה לאשקלון".
——–
המידע והצילום נמסרו מאגף הדוברות של עיריית אשקלון.