במהלך 1990 הופעלה גם באשקלון תכנית החרום של המדינה, לבנייה בהולה של שכונות חרום חדשות,
לקליטת העלייה הגדולה של יוצאי מדינות חבר העמים של רוסיה וגרורותיה.
אשקלון נדרשה לשלוף את תכניות החרום,להקים תוך שנה עוד שכונות חדשות לקליטת העולים דוברי הרוסית.
דחפורים ענקיים גרפו את החולות ויישרו את הגבעות למישור, להכנת תשתיות של השכונות החדשות.
הדחפורים דחפו גבעות של כורכר וחולות ויישרו את השטח במהירות, ככל שניתן.
אחד הדחפורים פגע במהלך עבודתו בכיפתו של כבשן גדול לשריפת כדי היין ההיסטוריים – "יין אשקלון" האגדי. הכבשן היה קבור בגבעת כורכר שנחפרה.
טרקטור שני פגע בפינה של גת לדריכת יין, שהייתה קבורה בגבעת כורכר. אחר כך, נפגע גם בית בד להפקת שמן זית, שנחשף פתאום בלובנו הבוהק.
כך נתגלתה "עיר היין" בצפון מזרח העיר אשקלון.
עבודת הדחפורים הופסקה והכלים הכבדים הופנו לפי הנחיות ארכיולוגים, שהוזעקו מטעם הרשות העתיקות, לבצע חפירת הצלה סביב התגליות הייחודיות.
הייתה כאן תגלית מלאת חשיבות היסטורית-ארכיולוגית.
על שטח של כמה עשרות דונמים, בשיפוע של רכס כורכר, נחשפו בזה אחר זה 2 כבשנים ענקיים, לשריפת קנקני יין כאשר אלפי שברים של חרסים, מלאו את חלל הכבשנים וסביבתם.
נחשפה גת גדולה בנויה אבני שיש בגודל של כ-200 מ"ר ובית בד, הקטן מהגת הבוהקת.
המראה היה מרהיב. צינורות ומשפכי חרס הובילו מבית הבד ומהגת הגדולה אל משטחי אגירת התירוש והשמן בכלים נפרדים, בתיעול שנראה כאילו בן זמננו, אף על פי שהייתה זו תגלית של אתר עתיק בן יותר מ-1500-2000- שנה.
תגלית אחרת, מרתקת לא פחות ,הייתה חשיפת אחוזת קברים עתיקים, ליד ערוץ ואדי אכזב. באחוזת הקברים, בת אלפי שנים, נתגלו שלדים ועצמות בני משפחות שנקברו יחדיו. שלדי בוגרים וילדים, בעלי חיים מבויתים בכל קבר משפחה, ליד עצמות בני המשפחה.
רשות העתיקות שקדה קרוב לחודש ימים, לפענח את תרבות הקברים העתיקים, לצלם ולרשום כל תגלית ואחר כך,בלית ברירה, בשל הצורך בהקמת שכונות העולים החדשים, נאלצה לאסוף את הממצאים בארגזים ובקופסאות, לשימור עתידי של אתר הקבורה הגדול.
כאשר הוברר סופית שאין זמן ותקציבים, הוחלט לפעול מהר גם לגבי "עיר היין". הכול פוענח, צולם וסומן ובלית ברירה – כוסו הממצאים בחול וכורכר בשכבה עבה. החופרים והארכיולוגים ידעו כי בוא יבוא יום והאתר ייחשף מחדש, ישוקם וישוחזר , עד כדי הפעלת הכבשנים ובית הבד, הגת והמחסנים התת-קרקעיים שנתגלו באזור.בחווה שתקום מחדש, מתוכננים הכלים לשמר את התירוש והיין במהלך תסיסתם ואחסון שמן הזיתים שייכבשו בבית הבד הגדול שישוחזר.
בתוך הכבשנים וסביבתם, נמצאו השברים הגדולים של כדי היין הגדולים שיכלו לצבור בתוכם עד 24 ליטר "יין אשקלון", כדים שכמותם הובאו לנמל אשקלון העתיק והועמסו על ספינות לשיווק היין היקר לארצות ואיי הים.
עתה מכינה החברה הכלכלית לאשקלון, תכנית שיקום "עיר היין" וחידוש העבודה בבית הבד והגת.
יותר מכל – תהא זו אטרקציה לתיירים, לחוש ולגעת בהיסטוריה בת אלפי השנים, לבוא לראות כיצד מפיקים את היין המשובח ואת שמן הזית הנפלא.