ראש העיר בישר למשפחות כי ייקרא רחוב על שם יקיריהן
במהלך החודשיים הקרובים ייערכו טקסים לציון קריאת הרחוב או השביל בתיאום עם המשפחות
ראש העיר, תומר גלאם, בישר, באופן אישי, למשפחות שהגישו בקשה לוועדת שמות, כי בקשתם התקבלה וייקרא שם רחוב או שביל לזכר יקיריהם.
הבקשות שאושרו הן: קריאת שביל על שם הרב דוד קדוש בסמוך לרחוב יפתח בשכונת גבעת ציון, קריאת כיכר על שם מיכה עמיר בכיכר הסמוכה למה שהיה במשך עשרות שנים בית ההבראה "מרגוע לעובד" שמיכה עמיר ניהל אותו בהצלחה גדולה, קריאת שביל על שם יעקב נוי בסמוך למועדון אלק"א, קריאת כיכר על שם דוד חג'ג' בכיכר הסמוכה לסניף שילב לשעבר (אלון חשמל) ברמת אשכול, קריאת שביל על שם ישעיהו ארנפלד בסמוך לבית הספר נצח ישראל, קריאת רחוב על שם מרדכי רפאל ברששת בסמוך לרחוב אפרים צור, קריאת שביל על שם פרוספור אלמקיאס בסמוך לרחוב דוד ברגר וכן קריאת גן על שם 44 נפגעי פעולות האיבה מגוש קטיף בסמוך למרכז קהילתי 'הרצוג'.
הרב דוד קדוש היה רב מקובל בעיר שזכה לשני ספרים שנכתבו על הפעילויות שביצע, נודע בשל הייעוץ והסיוע הרבים שנתן לתושבי העיר, בעיקר בקרב זוגות חשוכי ילדים; מיכה עמיר היה ממקימי קרן מלגות עבור סטודנטים בני העדה הלובית, פעיל חברתי במספר ועדי הורים בבתי ספר, מזכיר קופת חולים כללית ופעיל בחברה קדישא; יעקב נוי היה יקיר העיר אשקלון לשנת 1986, יו"ר אלק"א אשקלון ויו"ר אגודת מט"ב. הוא פעל רבות עבור עולים וגם עבור נזקקים מקרב תושבי העיר ובכלל תושבי העיר במגוון נושאים חברתיים, פעל רבות למען העשייה העירונית בהתנדבות. הוא פעל מתוך אהבת האדם, אכפתיות ודאגה לאחר, לצד אהבתו לעיר אשקלון, לתושביה ובעיקר הרצון ליישב ולפתח את העיר; דוד חג'ג' היה שוחט ומוהל מומחה וידוע באשקלון והסביבה. למושבות היה מגיע ברגל כדי לא לדחות את מועד הברית ולעיתים עשה את הטקס בביתו. היה איש דייקן ומסור בפעילותו למען הקהילה; ישעיהו ארנפלד היה לוחם לח"י ובשירותו הצבאי נלחם בכיבוש 'רמלה ולוד'. אחרי השחרור, עבד בפרקליטות בירושלים ובהמלצת יצחק שמיר הגיע לאשקלון. היה מחסנאי בתהליך בניית בית חולים ברזילי ובהמשך מונה לסגן מנהלן בית החולים. כמו כן שימש כמתכנן בתי חולים ובתי אבות שהוקמו על ידי עמותות מקומיות ושירותי הרווחה ולשכות הבריאות. היה קב"ט בריאות הציבור בכל רצועת עזה והסביבה מטעם משרד הבריאות. היה המנהל הראשון של בית האבות הלפרין; מרדכי רפאל ברששת היה סגן ראש עיריית אשקלון. הוא גם שימש כסגן המועצה הדתית בפועל וחבר מועצה והנהלת העיר אשקלון. היה מנהל חשבונות במקורות סניף אשקלון משנת 1954 ועד ליציאתו לגמלאות. אחראי על הכשרות ובתי כנסת בעיר. הקים חוגים רבים לקריאה בספר תורה, דקדוק ולשון. כמו כן, הוא עסק בשחיטה וכמוהל והקים חוג לגמילות חסידים; פרוספר אלמקיאס פעל רבות בעיר אשקלון למען תושביה. הוא יזם עשרות פרויקטים חברתיים, טיפח אוכלוסיות במצוקה, סייע לסטודנטים משכבות חלשות, טיפח נערים בסיכון – הקים מועדוני נוער, מעון יום ומועדונים לקשישים. הוא שיקם מכורים לסמים והקים את קופת חולים לאומית על כל סניפיה.
כתב פורטל "תיירות דרום" מוסר כי העירייה הודיעה שבמהלך החודשיים הקרובים יתקיימו טקסים לציון קריאת הרחובות, בתיאום עם המשפחות ובהתאם להנחיות משרד הבריאות.
צילום סיוון מטודי
————
המידע והצילומים נמסרו מאגף הדוברות של העירייה.
תגובה אחת
תיירות דרום
תיירות דרום: נתקבלה תגובה בקישור שבהתחלה לא נפתח ובהמשך המערכת פעלה לאשר התגובה, אך היא לא הופיעה בעמוד הפורטל. למעשה זה היום הראשון שהמערכת משלימה את הפוסטים והעמודים של פורטל "תיירות דרום" לאחר תקלה שקרתה לפורטל בן 11 שנה,. בגין הקורונה וסגירת משרדי החברה של הדומינים, ורכישת הרישיון הוותיק והמשכו, הושבתה עבודת חידוש הדומיין ונדרשו מאתנו כמעט חודשים להעלות מחדש את הפורטל במלוא היקפו, בעליות כספיות רבות.
באם התגובה שנשלחה היום ולא נקלטה בדפי הפורטל – נבקש סליחה והשולחים את התגובה – יכולים לחדשה ואנו נבחן תוכנה ונמלא את הנדרש מהמערכת של "תיירות דרום". הבעלים והעורך עזרא ינוב.