פסטיבל הודו שהתקיים בסוף השבוע באשקלון, קצר הצלחה כמובטח. אני שמח לכתוב כאן על ההצלחה של הלהקה ההודית שבאה מבוליווד לפסטיבל הודו בהיכל הספורט הגדול של אשקלון. קרוב ל-2000 צופים באו בסוף השבוע לעבור את החווה שנמשכה מעל 5 שעות. היו במופע שרשרות של מחול של הכוריוגרף ג'ימי, שהרקיד את הצופים בכיסאותיהם. בהמשך במהלך 3 שעות רצופות, זוג הזמרים סאמיר ראבי-דטא ודיפאלי סאמאיה, הביאו את הקהל לקום מהכיסאות ולרקוד בקידמת הבמה הגדולה במשך שעה ארוכה. עדי, שהנחתה את הערב, בישרה לקהל יוצאי העדה ההודית, שהזמר והזמרת סאמיר ודיפאלי, נישאו באחרונה וזו להם ההופעה הראשונה כבעל ואישה. הזוג הצעיר, מלווה ברקע מוסיקאלי של תזמורת הודית של 8 נגנים, העלו את חוויית התרבות ההודית בהיכל הספורט האשקלוני לדרגות התלהבות שיא של קהל, שידע להוקיר תודה על המופעים המרגשים.
בראש קבוצת היזמים מהקהילה ההודית בישראל, בלטה דר' ריקי שי חברת מועצת עיריית אשקלון שהאמינה כבר לפני מספר חודשים, כבר מהרגע הראשון, שהפסטיבל ההודי יצליח בעירה. המפיקים של הפסטיבל בנימין סמואל ואור מרוני מחברת מירצ'י בישראל העזו בכוחות עצמם, להביא מופע מחו"ל להיכל הספורט באשקלון. עיריית אשקלון העמידה את היכל הספורט הגדול המכיל 3000 מקומות ישיבה למפיקים תמורת סכום של פחות מ-10,000 ₪ למופע ובכך אפשרו לתושבי המקום לרכוש כרטיסים מסובסדים להנאתם הרבה. מאות רבות של צופים, מרביתם מהקהילה ההודית, באו מכל חלקי המדינה, מאזור חדרה ועד באר שבע.
הבמה והכיסאות היפים שנוספו על פרקט אולם ההיכל האשקלוני, יצרו אווירה של מופע בינלאומי. עיצוב הבמה כלל מסך רחב, עליו הוקרנו בכל שעות המופע תמונות, סרטים, אנימציות, ציורי פירוטכניקה ולייזר, הוסיף לאווירה ההודית, בגוונים המאפיינים את האמנות הכובשת הזאת. ראש העיר אשקלון איתמר שמעוני, בברכתו, נתן הבטחה שהפסטיבל ההודי יופק מדי שנה. האמנים, המפיקים והקהל הודו לחברת מועצת העירייה דר' ריקי שי שפעלה רבות להביא את הפסטיבל ההודי לאשקלון. דר' שי הקימה באשקלון את "בית האישה" נציןתה הסגנונות התרבות ההודית. כבת הקהילה ההודית בעיר, פעלה רבות כמארגנת בפוטנציה להצלחת הפסטיבל ההודי. להצלחה זו חשיבות לעיר אשקלון ולאזור הדרום. צוות גדול של אמנים ומלוויהם הגיע לבתי מלון באשקלון, כדי להשתלב עם אוכלוסיית רוכשי הכרטיסים, כבר יממה לפני הפסטיבל והמשיכו לבלות באשקלון גם לאחר המופע ובסוף השבוע.
היה ברור לכל הנוגעים בהפקת הפסטיבל ההודי, שזו אמנות ברמה בין מדינות, ישראל והודו – מדינות ידידותיות, הקשורות רבות זו בזו כבר היום ופניהן לעתיד. זהו פסטיבל רב גווני של אמנויות שונות, של תרבויות חמות וכובשות את הלב ואת הנפש, בנוסטלגיות של פולקלור ושמחת חיים. הפסטיבל הביא איתו במקצת גם את התיירות הכול כך חשובה לאשקלון וסימל שאפשר ברצון טוב, לקרב עמים ותרבויות בישראל, ביוזמות של בודדים שלקחו על עצמם את מלוא המשימה. היינו שם בהיכל הספורט הגדול שכל כך מתאים לאירועים גדולים, לפסטיבלים ומקום מפגש בין ארצות בתרבויות של אמנויות במה, ריקודים ומחולות עמים, ספורט ייצוגי וספורט הכדור וגם תערוכות ואירועים שעדיין לא באו לאשקלון. נאחל המשך האירועים והפסטיבלים בהיכל גדול זה. בהצלחה.
עזרא ינוב "תיירות דרום"