ארבעה סוסים נלכדו במבצע משותף של מחלקת הפיקוח בעיריית אשקלון ומשטרת אשקלון במטרה לאכוף את חוק העזר העירוני האוסר על החזקת סוסים ללא פיקוח
המבצע התקיים בחווה העירונית ובמחסן בסמוך לבית העלמין הצפוני באשקלון. הסוסים הועברו לאורווה זמנית.
מנהל הפיקוח העירוני, שלומי ברששת מסביר: "על פי חוק העזר העירוני אסור להחזיק סוסים בעיר אשקלון ללא פיקוח. נתקבלו מספר תלונות על סוסים הנכנסים לבית העלמין הצפוני ועל טיולי סוסים ברכיבה בחופי הים בניגוד לחוק."
בעירייה הוחלט לצאת למבצע לכידת סוסים בשיתוף עם משטרת אשקלון בכדי למנוע התרחבות התופעה ולמזער אותה בעיר. במסגרת סיור פיקוח ברחבי העיר, באם נתקלים בסוס משוטט או עם בעליו, הפקחים מצלמים אותו ומזמינים לוכד סוסים והסוס נלקח מבעליו בהתאם לחוק.
עד כאן מידע שנמסר מלשכת דובר עיריית אשקלון.
אשקלון של עידן התיירות, בשנות ה-60 – 08 של המאה הקודמת, ידעה יחס שונה לענף סוסי הרכיבה. ברחוב אלי כהן הוקמה חווה לטיפוח ו
גידול סוסי רכיבה, במסגרת "אינטרקשן" התוכנית המשותפת של התאחדות יהדות בריטניה ועיריית אשקלון – במערך הפעילות לשיקום שכונות באשקלון.
תוכניות נוספות להקמת חוות גידול סוסים לא ראו אור, אם זה בתחומי כפר הנופש הצרפתי שהיווה פאר התיירות האשקלונית, או שעורי רכיבה שכללו סיורים לאורך חומות העיר העתיקה אשקלון בפארק הלאומי בדרום מערב לעיר.
תוכנית אחרת להפעיל באשקלון מסלול למרוצי סוסים מזרחה משכונת נווה דקלים – נסגרה ללא רצון להפוך את היוזמה הלא מאורגנת וחסרת הרישוי והפיקוח – לענף תיירות ראוי לשמו.
אחת לשנה באים לאשקלון בעלי חוות לגידול סוסים מצפון הארץ ומנסים לאתר מקום בעיר להקמת חוות סוסי רכיבה או פינת חי רחבת מידות. ההצעות לא מגיעות לכלל ביצוע. התוצאה – סילוק סוסים מאשקלון – עיר התיירות, בעלת שטחי קרקע המתאימים מאד להקמת היפודרום לכשיאושר חוק החוות ומרוצי הסוסים בישראל.