אמנים התכנסו ברחבת אשכול פיס באשדוד, להודות לפסל ברוך וינד, על תרומתו המוערכת לעיר אשדוד – פסל סביבתי "מחווה למדע", אשר הוצב בכניסה למרכז המדעים העירוני – אשכול הפיס.
בדברי הברכה של ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי,להצבת הפסל, שיבח את האמן וציין כי "ברוך וינד הוא אחד מבניה הוותיקים של העיר ומקור לגאווה לאשדוד". ד"ר לסרי ציין כי "שלושה עשר מפסליו מוצבים ברחבי העיר ובהם פסל "שמשון" על שדרות משה דיין, "הרעות" באזור ד', "פח השמן" בכיכר אורט-הנמל ואנדרטת "סטרומה ומפקורה" מול האמפיתיאטרון החדש, בדרך המובילה אל חוף הקשתות". לסרי המשיך וציין כי "פיסלו זה שונה מסגנונו המוכר של ברוך, הן על שום הנושא והן על שום עיצובו, ולכן כאשר הוצע להציבו במרכז המדעים והטכנולוגיה שבמקיף א', סמך ידיו על ההצעה".
אכן פסל זה מתאר את פליאתו ועינינו של ברוך בקצב המהיר של התפתחות הטכנולוגיה, שניראה כאילו הדור הצעיר נולד אליהם ואילו הוא ובני דורו הם עולים חדשים במדינה זרה ומרתקת זו. הפסל המתנשא לגובה של ארבעה מטרים, בנוי מבסיס עשוי בטון, עמודי נירוסטה הנושאים כדור פיברגלס המבטא את כדור הארץ, ועליו מולבשים מסך מחשב, רכיבי אלקטרוניקה וטלוויזיה.
ברוך וינד עלה ארצה ב-1948, כשהוא בן 22 שנה. הוא מגיע לאשדוד, ב-1962, והפך את אשדוד לבית, ובתפקידו כיו"ר ארגון האומנים קידם את האומנות בעיר והיום יותר משלושה עשר פסלים ואנדרטאות שלו מוצבים ברחבי העיר. זאת כמובן בנוסך למאות הפסלים של אמנים המפוזרים ברחבי העיר ומשווים לה יופי והוד.
בפסליו ניכרים מוטיבים דתיים שמקורם בחינוך האורתודוקסי שקיבל בבית אבא, השואה והשפעותיה על ברוך באה לידי ביטוי בכל פסליו, אם באופן ישיר בפסל שמוצג במוזיאון השואה בוושינגטון ארצות הברית או באופן עקיף.
——-
המידע הועבר מלשכת דובר עיריית אשדוד אדי בן חמו.
הידיעה מתפרסמת באדיבות פורטל "תיירות דרום" https://www.tayarutdarom.net