26 נשים עובדות, בנות לקהילת יוצאי אתיופיה באשדוד, החלו השבוע את לימודיהם בקורס מטפלות לגיל הרך. הקורס בן 800 שעות יפגיש את הבנות פעמיים בשבוע ללימודים עיוניים ויום עבודה מעשי באחד ממעונות היום, ובסופו הן תקבלנה תעודה מוסמכת של משרד הכלכלה.
משרד הכלכלה, פרויקט שיקום שכונות, מוקד הקליטה של יהודי אתיופיה ומחלקת העלייה והקליטה של עיריית אשדוד השיקו אתמול את תכנית ההכשרה הראשונה למטפלות בגיל הרך. הקורס אשר יילמד במכללת לפיד, יכלול 800 שעות לימוד שנתיים ויעמוד תחת פיקוח של משרד הכלכלה ולבסוף גם תוענק תעודה מוסמכת של משרד הכלכלה.
אל קורס ההכשרה מצטרפות נשים צעירות בשנות ה-20 וה-30, נשים עובדות מבנות הקהילה האתיופית, המעוניינות לרכוש מקצוע מבטיח ויכולות להגיע לכל המפגשים ולעבודה המעשית. כיוון שמדובר בנשים עובדות, הקורס יתקיים בשעות הערב והוא יפגיש את הבנות פעמיים בשבוע ללימודים עיוניים במכללה ופעם בשבוע ליום עבודה באחד ממעונות היום בעיר.
"את הקורס החלו 26 בנות צעירות, דוברות עברית כמובן, אשר גילו עניין ורצון בתכני הקורס ושואפות לרכוש מקצוע מבטיח" מסבירה לנו גב' דניאל שמלב, מנהלת המחלקה לעלייה וקליטה בעיריית אשדוד, ומשבחת את הבנות שבחרו להיות חלוצות בתחום. בתוך כך היא מציינת כי "מדי שנה נפתחים באשדוד מספר קורסים לקידום תעסוקת עולים יוצאי אתיופיה, כאשר כל קורס מעניק למשתתפיו הזדמנות אמיתית להשתלב בשוק העבודה, עם מקצוע חשוב ומבוקש, וזו למעשה המטרה של מפעילי הפרויקט".
שמלב איחלה לבנות הרבה הצלחה והבטיחה לפגוש את כולן בעוד 6 חודשים, כשביד כולן תעודות לתפקידן כמטפלות מוסמכות ומיומנות לעבודה במעונות לגיל הרך ובגני ילדים.
—–
המידע נמסר מלשכת דובר העירייה אדי בן חמו.
הצילומים: יח"צ עיריית אשדוד