ממשלת ישראל החליטה לשקם את המצוק בחוף הים באשקלון, מהמרינה עד צפונית למלון הולידיי-אין. יהיה זה המצוק הראשון לשיקום בחופי ישראל, מתוך תוכנית ארוכת טווח, המיועדת להצלת חופי מצוקים שנפגעו במרוצת העשורים האחרונים באשקלון, הרצלייה, נתניה וקיסריה.
התוכנית תתפרס על תקופה של 15 שנה, בתקציב כולל של יותר משני מיליארד ₪.השלב הראשון המיועד לחופי המצוקים בארבע הערים אושר על ידי ועדת השרים המיוחדת להצלת החופים ותוקצב בחצי מיליארד ₪. התוכנית בנויה על הבאת חול שנשאב ע"י מחפרים במרינות, לצורך העמקת הקרקעית בכל מרינה – פעולה המתבצעת לשמירת העומק הדרוש לכניסת מפרשיות וספינות גדולות למעגנות. החול המיובא, יפוזר על החופים למרגלות המצוקים ובסדקים שנוצרו במצוק ממכות גלי הים בסערות הגדולות. הסערות של שנת 2010 גרמו נזקים בולטים למצוקי חוף בכמה מקומות בארץ והנזק הצטרף לזה שנגרם בשל בניית אתרים לאורך החופים – דבר שהיווה מכשול לנחיתה הטבעית של גלי הים על החופים.
באשקלון נמצאים שני מצוקי חוף בסכנת קריסה: קטע אחד בגן הלאומי וקטע מרכזי יותר בין המרינה לחוף "חופית". נדרש שיקום לאורך של כ- 1500 מטרים של חוף.
אמנם, קיימת תוכנית קודמת של האו"ם, שנוסתה בהצלחה בדרום קרוליינה בארה"ב, שהוצעה לפני כ-16 שנה לערים כאשקלון ונתניה – לצקת פלטות בטון על קרקעית הים, מול המצוקים, כדי לבלום את עוצמת גלי הים בסערות. בכך גם אפשר יהיה ליצור ריף מלאכותי מול כל מצוק, להצלתו.
מעל מכשולי הבטון היצוקים בקרקעית הים יונחתו כמויות של חול אשר ימנעו את סחף החול הנוחת על החוף, לשוב חזרה לים. מומחים העוסקים בכך, מציינים כי ריף מלאכותי יכול להוות אתר תיירות ימי, עם כל המשתמע מכך. תוכנית אחרת שכבר נוסתה בעבר מצביעה על ניסיון שנרכש, וממליצה להמשיך לבנות עוד "דורבנים", שישמשו בעצם שוברי גלים מקבילים לחופי הרחצה למרגלות המצוק ויבלמו את גלי הים הסוערים, בדרכם אל החוף.
הדעות חלוקות בין הרשויות המקומיות, משרדי הממשלה וגופים ירוקים, המודאגים ממצבום המסוכן של מצוקי החוף בערים כאשקלון, נתניה, הרצליה וקיסרייה. כל התוכניות הללו נשקלות עתה במשרדי הממשלה והעיריות ולא רק מזוית כלכלית.