תלמידי בית הספר מקיף אמי"ת ב' באשקלון – היזמים החדשים של ישראל
התלמידים זכו בתחרות 'יזם השנה 2019' ע"ש טד ז"ל והדי אורדן ומשפחתם על פיתוח מיזם בשם Genie – מכנסון אשר מתריע על צרכי התינוק וחוסך שימוש בחיתולים; ראש העיר, תומר גלאם: "גאווה לאשקלון, נרחיב את התכנית לתיכונים נוספים בעיר"
בני הנוער, חניכי עמותת 'יוניסטרים' בתוכנית Start Up Now הפועלת בתמיכת רשות החדשנות, ושותפות אשקלון בולטימור, הגו את הרעיון למיזם בליווי המנטורית מעיין צוויג, לאחר שניסו לחשוב על מוצר שישפר את חייהם של הורים רבים. התלמידים פיתחו מוצר בשם GENIE, מכנסון המתריע על צרכי התינוק. התלמידים זיהו את הצורך למניעת החלפות מיותרות של חיתולים חד פעמיים, ופיתחו מכנסון שבנוי מבד חכם בעל חיישנים המזהים פעילות מעיים של התינוק (צליל ומתיחה) ובכך נמנעת החלפה מיותרת של חיתולים ללא צורך.
הפיתוח המרשים של בני הנוער זיכה אותם במקום הראשון בתכנית START UP NOW , של עמותת יוניסטרים, בתחרות 'יזם השנה 2019' ע"ש טד ז"ל והדי אורדן ומשפחתם אשר נערכה ביום רביעי האחרון בהיכל התרבות בת"א, בנוכחות אלפי מבקרים בהם מאות אנשי עסקים מהארץ ומהעולם, חברי כנסת, נציגי ממשלה, אנשי תקשורת, דיפלומטים ושגרירים, אשר התרשמו מחברות הסטארט אפ של בני הנוער.
ראש העיר, תומר גלאם, אמר לתלמידים: "הוכחתם שבשורת החדשנות יכולה לצאת מהעיר אשקלון ואנו גאים בכם. זה המקום לציין שהחלטנו להרחיב את התוכנית החשובה במסגרתה למדו התלמידים, לתיכונים נוספים בעיר, במימון העירייה ושותפות אשקלון בולטימור, כבר בשנת הלימודים הקרובה".
בת שבע משה, מנכ"לית יוניסטרים: "קשה לתאר את רמת האנרגיה והאופטימיות שהרגשנו בהיכל התרבות בשבוע שעבר. בני הנוער המדהימים שלנו אשר הוכיחו לכולם שהכל אפשרי לצד אלפי אנשי עסקים שהגיעו לאירוע בכדי לראות את היזמים המבטיחים שלנו ולתמוך בפעילות יוניסטרים. תחרות יזם השנה הינה ללא ספק אירוע משנה חיים ובלתי נשכח".
יו"ר שותפות אשקלון בולטימור, יהודה חלפון: "שותפות בולטימור-אשקלון גאה בילדי מקיף ב' על זכייתם במקום הראשון, ושמחה להיות בעלת מניות היסוד בהבאת פרויקט חשוב זה לעיר אשקלון. השותפות מברכת את הנהגת העירייה בראשותו של תומר גלאם על החלטתה לאמץ את הפרויקט ולממן בשנת הלימודים הבאה עוד שלוש קבוצות של תלמידים בתיכונים נוספים בעיר שיהיו גם הם חלק ממשפחת יוניסטרים".
מנהלת השותפות, סיגל אריאלי: "זו שנה שנייה שאני משתתפת באירוע כאחת מצוות השופטים הרבים. השנה, זו הייתה חוויה מרגשת ביותר כי זכיתי לשבת בקהל ולשמוע את ההכרזה על הקבוצה שלנו מאשקלון זוכה במקום הראשון. הייתה התרגשות רבה".
האירוע נערך במעמד מייסד ויו"ר יוניסטרים היזם ואיש העסקים רוני צארום, בת שבע משה, מנכ"לית העמותה היוצאת, עודד ערן, יו"ר בנק הפועלים, רואי נבון – מנכ"ל JP Morgan, גיא פרג, יו"ר אספן גרופ, עמי אפלבום – יו"ר רשות החדשנות, אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, ביני זומר – סגן נשיא לעניינים אזוריים, נובל אנרג'י, עודד טל – מנכ"ל קרן קלארידג', קלמן שחם – דירקטור, מייסד ושותף אלטשולר שחם, יוסי לוי – סמנכ"ל וראש חטיבת משאבים, הבנק הבינלאומי, דורון אברבוך – מנכ"ל קרדיט סוויס, ניל קורני, מנכ"ל סיטי ישראל, צחי סולטן – יו"ר דיסקונט חיתום והנפקות, רן שחם – מנכ"ל אלטשולר שחם, חיים כצמן – מייסד ומנכ"ל גזית גלוב, מאיר סהר – יועץ לרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב, עדי סופר תאני מנכ"ל פייסבוק ישראל, משה מרי – מנכ"ל נספרסו, ברק רגב – מנכ"ל גוגל ישראל, דניאל מלכה – מנכ"ל IBM, יניב גרטי – מנכ"ל אינטל, יצחק הרצוג – יו"ר הסוכנות היהודית, יעל ארד, מולי אדן, ג'ייסון אריסון – יו"ר הקרן המשפחתית על שם תד אריסון, ד"ר סאמר חאג' יחיא – יו"ר בנק לאומי ועוד רבים אחרים.
התחרות הינה אירוע השיא של העמותה החותם את סופה של שנת הפעילות. במסגרת האירוע, הוצגו למעלה מ-80 סטארט אפים שפותחו ע"י 3,500 בני הנוער המשתתפים בתכנית יוניסטרים, מ-75 יישובים ברחבי הארץ, מכל קשת המגזרים בישראל: יהודים נוצרים ומוסלמים, חילונים ודתיים, בדואים ודרוזים הפועלים יחדיו לאורך כל השנה והתמודדו על פרס הסטארט אפ העסקי המצטיין ופרס האימפקט החברתי – על היוזמות אשר הובילו למען הקהילה. חבר שופטים הכולל את בכירי הקהילה העסקית בחן את חברות הסטארט אפ של בני הנוער ואת היוזמות החברתיות ובחר את היזם העסקי והחברתי של השנה.
התחרות נערכה בחסות: בנק הפועלים, הבנק הבינלאומי, JP Morgan, נובל אנרג'י, קרן קלארידג', מילקי שטראוס, דיסקונט קפיטל, קרדיט סוויס, Harbor group, Ibi, נספרסו, WIX, UJA, לאומי פרטנרס, Kone ועוד.
עמותת יוניסטרים פועלת בשותפות אסטרטגית עם הפדרציה היהודית של לוס אנג'לס, סיטי, USAID JP Morgan ורשות החדשנות במטרה להוביל לשינוי חברתי באמצעות הכשרת בני נוער וצעירים ליזמות עסקית וחברתית. יוניסטרים הוקמה במטרה להעניק לנוער ולצעירים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית את הכלים לקבוע את עתידם, לפרוץ את המסגרת בה הם גדלים, להצליח ברמה האישית בעולם היזמות והעסקים ובמקביל להוביל מיזמים קהילתיים במטרה להשפיע על הקהילה בה גדלו. כל זאת לצד מפגש עם בני נוער מתרבויות ומגזרים שונים הקיימים במדינה ובכך להכשיר מנהיגות המקדמת דו קיום בארץ. את בני הנוער מלווים בהתנדבות מעל 4,700 אנשי עסקים המעבירים את הידע העסקי ממקור ראשון ומהווים עבורם מודל לחיקוי. יוניסטרים פועלת ב-75 יישובים ברחבי הארץ עם מעל ל-3,500 בני נוער מכלל המגזרים במדינת ישראל.
——
המידע ןהצילומים נמסרו מאגף הדוברות בעירייה